De Volkswagen Golf 8.5 R (inclusief Variant) is hier [VIDEO] (2024)

Auteur: machielvdd, gepost om 7 Reacties

De laatste en de dikste versie van de Golf 8.5 is hier: de Golf R.

Er ontbrak nog één auto in de line-up van de Golf 8.5: de absolutie topversie. Nadat vorige maand al de vernieuwde GTI Clubsport werd onthuld was het wachten nu nog op de Golf R. Nu is het zover: Volkswagen trekt het doek van de Golf 8.5 R.

333 pk

Laten we maar meteen beginnen met het vermogen, ook al wisten we dat al. De Golf R heeft nu 333 pk, terwijl de vorige 320 pk had. Dat wil zeggen: bij de introductie. De prefacelift kreeg op het laatst echter ook al 333 pk. Op motorisch vlak zijn er dus weinig vernieuwingen.

Niet dat dit nodig was, want 333 pk is natuurlijk serieus veel vermogen voor een ‘Golfje’. Hiermee kun je in een luttele 4,6 seconden van 0 naar 100 sprinten. De top is naar goed Duits gebruik nog steeds begrensd op 250 km/u, maar met het optionele Performance Package kun je daar 270 km/u van maken.

De wijzigingen zitten ‘m verder vooral in het uiterlijk, want het is ten slotte een facelift. Naast de nieuwe koplampen en achterlichten heeft de Golf R een agressievere voorbumper gekregen, met meer zwart. Aan de kont is er niet zo veel veranderd. Hier zien we nog steeds de bekende vier uitlaten en de diffuser. Wel nieuw zijn de 19 inch ‘Warmenau’-velgen. Die zijn optioneel, standaard krijg je 18 inch.

In de Golf 8.5 R kun je in principe kiezen uit vijf rijmodi: Eco, Comfort, Sport, Race en Individual. Die eerste is nieuw. Als je het Performance Package aanvinkt krijg je er nog twee modi bij: Special (voor de Nordschleife) en Drift. Met dit pakket krijg je ook een GPS lap timer en een G-krachtenmeter.

De Golf 8.5 R is er ook meteen als Variant. Die was er nog niet eerder met 333 pk. De Variant is twee tienden langzamer op de sprint, want betekent dat je in 4,8 seconden op de 100 km/u zit. Overigens was de Golf 8 R Variant bij ons niet leverbaar, dus het is nog even afwachten of daar nu verandering in gaat komen.

Volkswagen lanceert ook nog een special edition: de Golf R Black Edition. Die is – je raadt het nooit – zwart, met zwarte velgen, zwarte remklauwen en zelfs zwarte uitlaten. Niet echt speciaal, maar het sluit ongetwijfeld goed aan bij de doelgroep. Op de Black Edition krijg je standaard het eerder genoemde Performance Package.

Wat de Golf 8.5 R in Nederland moet kosten weten we nog niet, maar je kunt ‘m zeer binnenkort al bestellen.

Vergeet niet de video te checken, waarin Wouter de auto aan je voorstelt!

Nieuwste artikelen

  • Deze veilingparel is écht fabrieksnieuw
  • Deze bijzondere Britten verschenen dit jaar op kenteken
  • Autoblog-lezer toont zijn lichtgewicht circuitspeeltje
  • Porsche roept álle Taycans terug vanwege remprobleem

Vorig bericht: « Rode 190 Evo 2 met zes-in-lijn staat te koop in NL

Volgend bericht: Volkswagen helpt geld verbrassende Rivian »

Lees Interacties

Reacties

  1. De Volkswagen Golf 8.5 R (inclusief Variant) is hier [VIDEO] (25)mc96 zegt

    Ziet er fraai uit. Zal ongetwijfeld ook meer dan prima rijden. Hij staat wel raar hoog op de poten aan de achterkant.

    Log in om te reageren

  2. De Volkswagen Golf 8.5 R (inclusief Variant) is hier [VIDEO] (26)pimk68 zegt

    Wat een lelijk hok. Zullen wel weer petjes in rond rijden. Gelukkig mogen smaken verschillen, no worries

    Log in om te reageren

    • De Volkswagen Golf 8.5 R (inclusief Variant) is hier [VIDEO] (27)Svda zegt

      Orgineel antwoord weer zeg…. welkom in de jaren 2000. Word eens wakker en het petjes volk rijdt al jaren in a klasses maar nu geen petje meer maar nektasjes ;)

      Log in om te reageren

      • De Volkswagen Golf 8.5 R (inclusief Variant) is hier [VIDEO] (28)werf76 zegt

        Ook nektasjes gaan mee met de mode. Ik zie nog veel VW golf 8 R met discutabele figuren die tot diep in de nacht bij pompstations hangen/ Zelfde als de AMG a/b klasses en M varianten e.d.

        Log in om te reageren

    • De Volkswagen Golf 8.5 R (inclusief Variant) is hier [VIDEO] (29)Yassin zegt

      Godsamme wat een reacties weer. Heb zelf vrienden die een Gucci petje dragen en een bontkraagje etc. en we hangen weleens bij een benzinepomp met onze auto’s. En ja ze rijden GTI’s, R’tjes en AMG’s, etc. Eentje is een advocaat, de andere vriend werkt voor een bank en de ander heeft een rijke vader met een haartransplantatie kliniek. En eentje is een tandarts met een eigen praktijk die een Porsche rijdt. Deze jongens verdienen op ZZP-basis soms meer dan 10k per maand en ja, allemaal van Turkse of Marokkaanse komaf. Allemaal met een master diploma etc. Maar als mensen als jij ze zien dan ga je gelijk denken dat het drugs dealers zijn natuurlijk. Je moet ook begrijpen dat je auto’s voor zulke bedragen niet gemakkelijk kan kopen met drugsgeld of zwart geld. Al helemaal niet als je een niet-autochtone naam hebt, aangezien die veel meer in de gaten worden gehouden dan XTC-handelaar Evert met zijn Ford Raptor truck of wat dan ook. De meeste jongens die in dit soort bakken rijden zijn liefhebbers en gasten die op legale wijze behoorlijk wat geld verdienen. Ik denk dat puur op basis van toegevoegde waarde aan de samenleving zij meer toevoegen dan mensen als jij die over hen praten op deze manier.

      En genoeg blanke gasten met een Lyle & Scott polotje die ook in zulke wagens rijden. Maar ik lees soms dat mensen hier dit soort auto’s vermijden, puur omdat ‘volk’ wat zij niet fijn vinden erin rijdt. Je zou maar zo zielig zijn dat je je auto keuze laat beïnvloeden door dergelijke zaken. Zogenaamd een liefhebbers forum hier, maar bij elk bericht over een AMG, GTI, R, RS, etc. komt er weer één of andere Geert aanhanger janken over petjes en bontkraagjes. We leven niet meer in 2010, move on.

      Tevens zou ik, als je auto eigenaren wil vinden die echt op illegale wijze hun geld verdienen en patser gedrag vertonen, je eens zou moeten kijken bij onze blanke vrienden uit Brabant en Westland die rondrijden in peperdure Dodge Ram’s en dat soort wagens. Die zitten vaak in de XTC-handel en weet ik veel wat. Maar dat boeit niet en praten we nooit over.

      Log in om te reageren

  3. De Volkswagen Golf 8.5 R (inclusief Variant) is hier [VIDEO] (30)henk123456 zegt

    De auto die alles kan maar waar je niet mee geassocieerd wilt worden

    Log in om te reageren

  4. De Volkswagen Golf 8.5 R (inclusief Variant) is hier [VIDEO] (31)tommycooker zegt

    Eigenlijk een ‘budget’ Audi RS dus. Wel fraai.

    Log in om te reageren

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

De Volkswagen Golf 8.5 R (inclusief Variant) is hier [VIDEO] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 5648

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.